Ondersteunend personeel – Huisartsenpraktijk Maasdam – Maasdam
Huisartsenpraktijk Maasdam
Maaslaantje 2 3299 AM
Maasdam

Ondersteunend personeel

Assistente

In de huisartsenpraktijk werken meerdere assistentes. Zij hebben, net als de huisartsen, spreekuren waarvoor u een afspraak kunt maken. De spreekuren zijn op enkele verschillende dagdelen in de week ingepland, zodat u bij het maken van een afspraak keuze heeft.

Bij de assistentes kunt u een afspraak maken voor behandeling van wratten met stikstof, een uitstrijkje, bepaalde injecties, het maken van een audiogram (oriënterende gehoortest), oren uitspuiten hechtingen verwijdere en hartfilmpjes maken. Daarnaast doen zij ook controles bij hoge bloeddruk / hart- en vaatziekten.

U zult merken dat u in bijna alle gevallen wordt verwezen naar de assistente als u een afspraak maakt bij de huisarts voor het meten van de bloeddruk. Hierdoor blijven er meer spreekuurplaatsen beschikbaar bij de huisarts.

POH

Er werkt in onze praktijk een POH (Praktijkondersteuner huisartsen) die verantwoordelijk is voor een deel van de zorg voor chronische patiënten. Zij heeft spreekuur op woensdag voor onder andere patiënten die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben of COPD (chronische longziekte). Indien nodig wordt u door de huisarts naar dit spreekuur verwezen, bijvoorbeeld voor het maken van een spirometrie (longfunctieonderzoek).

Overige hulpverleners

Apotheek

Onze praktijk heeft geen eigen apotheek. De meeste patiënten maken gebruik van de Hoekse Apotheek in Puttershoek, maar we hebben ook overleg met de apotheken in Strijen en ‘s Gravendeel.
Wij sturen recepten altijd digitaal door naar de apotheek, u hoeft dus niet apart een recept op te halen op onze praktijk.

SHL

Het huisartsenlaboratorium SHL uit Breda komt op afgesproken tijden bij ons in de praktijk voor diagnostisch onderzoek (o.a. een prikpost en longfunctieonderzoek).

Voor bloedprikken kunt u terecht op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.30u-9.30u. Het is raadzaam om aan de huisarts of assistente te vragen of u nuchter (d.w.z. niets meer gebruiken na 24.00u, behalve water en thee zonder suiker) geprikt moet worden.

Diëtiste

Een diëtiste van Careyn houdt tweemaal per maand een spreekuur.

Psycholoog

In onze praktijk is 1 psycholoog werkzaam, zij heeft spreekuur op maandag en donderdag. De huisarts kan u naar deze psycholoog verwijzen maar u kunt ook zelf vragen om een afspraak. Deze consulten vallen onder de huisartsen bekostiging dus er zijn geen extra kosten verbonden aan de gesprekken met onze psychologen.