Tijdelijke, ruimere LSP-inzage eindigt op 1 april 2023 – Huisartsenpraktijk Maasdam – Maasdam
Huisartsenpraktijk Maasdam
Maaslaantje 2 3299 AM
Maasdam

Terug naar overzicht

Tijdelijke, ruimere LSP-inzage eindigt op 1 april 2023

In het begin van de coronapandemie heeft de overheid besloten tot een tijdelijke verruiming van de inzagemogelijkheid via het LSP. Hoewel het coronavirus nog steeds rondgaat, zitten we inmiddels echt in een andere fase van de pandemie. Daarmee komt er ook een einde aan de tijdelijke maatregel. Per 1 april 2023 wordt er op de stopknop gedrukt en keren we terug naar de inzagemogelijkheid van vóór april 2020.

Deze verruiming had alleen betrekking op patiënten die nog geen keuze hadden gemaakt over het beschikbaar stellen van hun gegevens via het LSP. Patiënten die eerder al ‘nee’ hadden gezegd tegen uitwisseling werden door deze verruiming niet geraakt. Ook voor patiënten die eerder al expliciet wel toestemming hadden gegeven, veranderde er niets.

Op volgjezorg.nl kunt u checken of u al toestemming hebt gegeven  in het verleden en kunt u zich aanmelden voor inzage via het LSP . Op volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn deze gegevens bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw gegevens gebeurt.

 

 

 

Publicatiedatum: 26-02-2023